Australien

Australien

Vi fløj fra Fiji og videre til Brisbane, Australien.
Næste morgen hentede vi den autocamper, som vi skal bo i de næste 8-9 dage. Den er GIGANTISK stor. Da vi valgte, hvilken type vi ville have, så var prisforskellen ikke stor, så vi syntes det var fedt med god plads, og det er det også. Til en anden gang, så er det nok mere praktisk med en mindre vogn, for der er virkelig ikke mange steder vi lige kan parkere den, og kan derfor f.eks. ikke stoppe ind på alle de legeplader vi passerer – så vi skal lige tænke lidt over, hvor vi kører hen.

Vi havde et par startproblemer, der forsinkede turen en halv dags tid… for 2 gange måtte vi tilbage og få dem til at kigge på autocamperen, da instrumentbrættet lyste med motorproblemer hver gang vi havde kørt 20-25 minutter. Det endte med, at vi fik en anden bil – identisk med den første, dog lige med undtagelse af motorproblemerne, heldigvis. 🙂

Det første sted vi besøgte var Lone Pine Koala Sanctuary som var et virkelig godt sted, hvor koalaerne hoppede frit omkring i parken. Dvs. koalaer er temmelig dovne dyr, der sover det meste af tiden, så det var begrænset, hvor meget de hoppede rundt… Der var masser af andre dyr, ud over koalaer, så vi oplevede både kænguruer, alligatorer, emuer, water dragons, slanger, woombats, flagermus, dingoer osv. osv.
Udenfor parken var der også massevis af koalaer i træerne og flotte papegøjer og kakaduer. Så vi syntes faktisk, at vi fik set alle de dyr vi gerne ville, allerede på den første dag – god start.

Vi satte kursen sydpå ned langs østkysten (vi skal flyve hjem fra Sydney, så på en eller anden måde skal vi ende der) og stoppede ind på en campingplads for natten. I de kommende dage besøgte vi bl.a. Coffs Harbour, Byron Bay, Gold Coast osv. på vejen derned af, sammen med alle de legepladser, hvor der var mulighed for at stoppe ind.

Vejret var lidt blandet, nogle dage med sol, andre dage med regn fra morgen til aften. En morgen gik vi tidligt på stranden for at se solopgangen og det var virkelig hyggeligt. Kysterne er ret vilde her; meget voldsomme, med lange ogbrede strande, store bølger og grove klippeformationer. Der er en meget udbredt surferkultur, så ligemeget hvilken strand man besøger, så er der fyldt med surfere – og en tidlig torsdag morgen, lige før solopgang, var bestemt ingen undtagelse! Massevis af surfere lå allerede parate i vandet og ventede på solopgangen, eller på den helt perfekte bølge.

Vores køretur til Sydney var planlagt efter, at vi havde booket en sejltur, hvor vi skulle ud og svømme med vilde delfiner. Man skulle sejle ud med en katamaran kl, 5 om morgenen, og være afsted i ca. 4 timer. Når delfinerne så dukker op, så bliver man smidt i vandet under katamaranen, hvor man skal holde fast i et reb og bliver så trukket efter båden, i fuld fart. Mens man hænger efter båden er der frit udsyn til alle de delfiner der svømmer i havet under een og ofte kommer der også delfiner op og springer på siden af båden. Vi havde glædet os MAX! Så skuffelsen var stor, da turen blev aflyst pga. storm. Jamen altså… hvor var det bare surt! Men selvfølgelig helt forståeligt, og beslutningen var fuldstændig ude af vores hænder.

Vi havde derfor en dag ekstra og besluttede at køre til nationalparken Blue Mountains, , hvor vi så Echo point med en utrolig flot udsigt og en fantastisk klippeformation “3 Sisters”. Der var virkelig smukt, men området ligger, som navnet antyder (!!!), oppe i bjergene, så da vi vågnede i autocamperen var temperaturen på frysepunktet. DET har vi altså ikke tøj med til. Vi kunne heldigvis tænde en form for varme i autocamperen, men det var ret ustabilt, så det var ikke ligefrem et sted vi havde lyst til at tilbringe mange nætter. Vi havde egentlig også allerede set det vi ville, så vi kørte stille og roligt mod Sydney og tog en nat der, inden vi skulle returnere camperen.

Generelt har livet i autocamperen været hyggeligt – selv opvasken var en hyggestund. Men vi fik også bekræftet, at vi bare ikke er vilde med at køre rundt i bil i flere timer om dagen – det er altså bare ikke lige os.

Nu har vi et par dage med storbyferie i Sydney – og der bliver vores indkvartering noget helt, helt andet end en autocamper!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s